• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
    Soccer Concepts - Woensdag 22 Mei 2023

    Voetbal spelletjes voor tijdens de training

    Het toevoegen van voetbal training spelletjes zorgt voor een leuke en afwisselende training. Het is dan ook een slimme manier om je spelers gemotiveerd te houden op een speelse manier. Ondertussen trainen de voetbalspelers ook nog eens flink hun technische vaardigheden en teamwerk. In deze blog geven we je een aantal verschillende voetbal training spelletjes die je in jouw trainingen kan uitoefenen. Ben je benieuwd? Laten we beginnen!

    Leuke spelletjes voor de voetbaltraining

    Voetbal training spelletjes zijn een waardevolle aanvulling op de reguliere trainingssessies. Naast de standaard oefeningen die jullie iedere training doen om het voetbal onder controle te krijgen, kan je voor de verandering ook een aantal voetbal training spelletjes in de training verwerken. Deze activiteiten bieden spelers de kans om hun vaardigheden te verbeteren, spel intelligentie te ontwikkelen en ook nog eens extra plezier te beleven aan het spel. Met de volgende voetbal training spelletjes zet je een effectieve en boeiende voetbaltraining in elkaar:

    1. Dribbelgate

    Dit spel is ontworpen om de dribbelvaardigheden van de spelers te verbeteren. Verdeel het speelveld in kleine vierkante gebieden met hoedjes en wijs aan elke speler een eigen vak toe. Geef elke speler een bal en laat ze binnen hun toegewezen vak dribbelen terwijl ze proberen andere spelers te tikken. Spelers moeten de bal binnen hun vak houden terwijl ze proberen andere spelers uit te schakelen. Dit spel bevordert behendigheid, balbeheersing en reactievermogen.

    2. Schotprecisie

    Met dit spel verbeter je de precisie van de schoten van je spelers. Hang een doelwand op tussen de palen van het doel en verdeel de spelers in teams. Benoem op welk doel de speler moet schieten en laat de teams om de beurt op het doelschieten. Een bal die door het juiste gat gaat, is één punt waard. Het team met de meeste punten wint dit voetbal training spel.

    3. Passeer parcours

    Dit voetbal training spelletje is ideaal om de passingstechniek en het samenspel te bevorderen. Maak een parcours met kegels of pionnen en verdeel de spelers in teams van twee. De ene speler begint met de bal en moet deze door het parcours passen naar de andere speler, die de bal opvangt en naar het volgende deel van het parcours gaat. Het team dat het parcours het snelst voltooit, wint. Dit spel stimuleert nauwkeurige passing, communicatie en samenwerking tussen spelers. Met een combinatie van de agility set en flexibele sla om stokken kun je een uitdagend parcours uitzetten.

    4. Sprint parcours

    Het hebben van de combinatie van kracht en conditie is onmisbaar in dit spel. Maak recht parcours met verschillende obstakels tijdens het sprinten. Hierbij kan je denken aan kleine hordes of een ladder. Verdeel de spelers in verschillende teams, deze teams zullen tegen elkaar gaan strijden. Om het sprintparcours nog een extra uitdaging te geven, krijgen de sprinters een weerstandsparachute om. Hoe meer snelheid je ontwikkelt, hoe meer weerstand je ondervindt en hoe zwaarder het dus zal worden. Omdat de teams de snelste tijd moeten neerzetten zal dit dus een echte uitdaging worden.

    5. Kopduel gevecht

    Dit spel is gericht op het verbeteren van de kopvaardigheden en het luchtduel vermogen van spelers. Verdeel de spelers in paren en geef elk paar een bal. Plaats twee doelen tegenover elkaar en laat de spelers proberen de bal met hun hoofd over het doel van de tegenstander te krijgen. De spelers moeten de bal in de lucht houden en punten verdienen door de bal over het doel van de tegenstander te koppen. Dit spel ontwikkelt de sprongkracht, timing en kopvaardigheden van spelers.

    Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan als het gaat om voetbal training spelletjes. Nu is het tijd om ze te implementeren in de training. Ook kan je zelf een aantal spellen ontwikkelen, zo lang je een aantal verschillende trainingsmaterialen hebt, kan je allerlei kanten op. Laat je creativiteit los en stel de leukste trainingen met voetbal training spelletjes samen!

    Nieuws

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking