• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
    SoccerConcepts - Maandag 20 Februari 2024

    Hoe groot is een voetbalveld?

    Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld. Een voetbalveld is de thuisbasis van opwinding en actie, die deze sport met zich meebrengt. Maar wist je dat voetbalvelden niet 'one size fits all' zijn? De afmetingen variëren afhankelijk van het niveau van het spel. Van de jeugd tot professionals, de grootte van het veld speelt een cruciale rol in het tempo en de strategie van elke wedstrijd. In deze blog gaan we dieper in op de vraag “hoe groot is een voetbalveld?”. Lees verder om achter het antwoord te komen.

    Standaard afmetingen voor volwassenen

    De standaard afmeting van een voetbalveld is helemaal afhankelijk van het niveau van de spelers. Wereldvoetbalorganisatie FIFA heeft voor professionele competities van volwassenen officiële afmetingen van een voetbalveld vastgesteld. Deze afmetingen zijn ontworpen om eerlijke competitie te waarborgen, ongeacht waar ter wereld het spel wordt gespeeld. Maar hoe groot is een voetbalveld voor volwassenen op professioneel niveau?

    • Lengte: De standaard lengte varieert tussen 100 en 130 meter (328-427 voet).
    • Breedte: De standaard breedte varieert tussen 64 en 75 meter (210-245 voet).

    Jeugdvoetbal

    Voor pupillen zijn de veldafmetingen kleiner. Dit is speciaal om tegemoet te komen aan de fysieke capaciteiten en behoeften van jongere spelers. Deze aangepaste afmetingen zorgen voor een geschikte speelruimte voor jonge spelers, waardoor ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen zonder overweldigd te raken door een te groot veld. De vraag is alleen: hoe groot is een voetbalveld voor de jeugd?

    • Onder 6 jaar: 15-30 meter (49-98 voet) in lengte, 10-20 meter (32-65 voet) in breedte
    • Onder 7-12 jaar: 30-45 meter (98-148 voet) in lengte, 20-35 meter (65-115 voet) in breedte.
    • Onder 13-16 jaar: 45-55 meter (148-180 voet) in lengte, 35-45 meter (115-148 voet) in breedte.

    Zaalvoetbal

    Zaalvoetbal is een populair alternatief voor het traditionele veldvoetbal. Het heeft dan ook zijn eigen set afmetingen. Het kleinere veld inzaalvoetbal resulteert in een sneller spel met meer nadruk op technische vaardigheden. Hoe breed en lang is een voetbalveld in een zaal? Dit zijn doorgaans de afmetingen:

    • Lengte: De standaard lengte varieert tussen 25-42 meter (82-138 voet).
    • Breedte: De standaard breedte varieert tussen 16-25 meter (52-82 voet).

    Variatie in afmetingen van een voetbalveld

    Hoewel er officiële richtlijnen zijn voor veldafmetingen, is er enige variatie toegestaan binnen deze grenzen. Dit stelt verenigingen en clubs in staat om velden aan te passen aan de beschikbare ruimte en de behoeften van hun teams. Het is echter van cruciaal belang dat deze aanpassingen binnen redelijke grenzen blijven om de integriteit van het spel te behouden.

    Leer de afmetingen van een voetbalveld kennen

    Door als voetbaltrainer de afmetingen van een voetbalveld te kennen, zorg je dat spelers op de juiste grootte van het speld velen. Dit is van invloed op de effectiviteit van het spel en het uithoudingsvermogen van de spelers. Daarbij kun je rekening houden met de beschikbare ruimte op sportcomplexen.

    Of je nu met volwassenen of jeugdspelers werkt, het kennen en respecteren van de juiste veldafmetingen is een van de eerste stappen naar een succesvol seizoen. Houd deze richtlijnen in gedachten en zorg ervoor dat je team altijd speelt op een veld dat geschikt is voor hun leeftijd en vaardigheidsniveau.

    Nieuws

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking